reservation-button

واکسن کرونا و بارداری

25 آذر 1400

واکسن ھاى آسترازنکا و اسپوتنیک جزء واکسن ھای حاوى ناقل ویروسى ھستند. این واکسن ھا از نسخه اصلاح شده ویروس تھیه شده اند.

دسته دیگرى از واکسن ھا مانند سینوفارم،حاوی ویروس غیر فعال شده استفادھستند.سازمان بھداشت جھانی توصیه می کند که واکسن کرونا سینوفارم در زنان باردار استفاده شود؛ چرا که مزایای واکسیناسیون برای زنان باردار بیشتر از خطرات احتمالی این بیماری است. ھمچنین آزمایش بارداری قبل از واکسیناسیون توصیه نمی شود. ھمچنین سازمان بھداشت جھانی توصیه نمی کند که به دلیل فرا رسیدن زمان واکسیناسیون فرد، باردار شدن به تعویق بیفتد یا بارداری خاتمه یابد.

وزارت بھداشت بخشنامه ای مبنی بر دستورالعمل تزریق واکسن ھای موجود در ایران در زنان باردار و شیرده منتشر نموده است. طبق این دستورالعمل، واکسن سینوفارم در زنان باردار با شرایط ذیل بعد از ھفته دوازدھم بارداری و پس از اخذ رضایت از مادر و مشاوره ھای لازم قابل انجام است.

-ھمه مادران باردار با نمایه توده بدنی 35 و بالاتر

-ھمه مادران باردار با سن 35 و بالاترمادران در ھمه گروه ھای سنی شاغل در بھداشت و درمان

-ھمه مادران بارداری که ھمسران شان در بخش ھای کرونا و یا مراکز بھداشتی مدیریت کرونا شاغل ھستند

-ھمه مادران با بارداری ھای دو قلویی، چند قلویی و بارداری با آی وی اف

￾ھمه مادران باردار با بیماری زمینه ای شامل بیماری دیابت، قلبی، فشار خون بالا، مصرف داروھای سرکوب ایمنی، بیماری مزمن کلیوی، آنمی سیکل سل، پیوند اعضا، سیروز کبدی و آسم به علت خطر ابتلا به بیماری کرونا در سه ماھه سوم بارداری

ضمن تاکید بر شناسایی مادران باردار واجد شرایط، واکسیناسیون در زنان با سن بارداری 28 ھفته و بیشتر در اولویت خواھد بود

 

در صورت تزریق دوز اول واکسن قبل از بارداری و یا عدم اطلاع از بارداری در زمان واکسیناسیون، توصیه می شود پس از مشاوره با مادر و بر اساس ترجیح وی در رابطه با زمان واکسیناسیون، تزریق دوز دوم با واکسن سینوفارم به فاصله 28 روز از تزریق قبلی یا بعد از ھفته دوازدھم بارداری صورت پذیرد.

 

فاصله بین واکسن ویروس کرونا با واکسن آنفلوآنزا یا واکسن توأم در بارداری حتی الامکان باید 14 روز باشد.